Igår . Nollningens skattjakt

 
Igår var det så dags för årets nollnings skattjakt!
 
Skattjakten går ut på att varje klass får olika uppdrag som sedan ska utföras och poängsättas, allt i en tävling mot de andra klasserna på skolan. Exempel på uppdrag är att fotas med någon som heter Glenn och att göra plankan på det underligaste stället. (I knäet på 3 byggarbetare var nog ändå min favorit av våra).
 
Min grupp fick i uppdrag att bygga ett torn av klossar i företaget som är nollningens huvudsponsors lokaler. Vi tyckte att vi gjorde ett alldeles utomordentligt jobb. Sen fick vi veta att vi låg sist. Med 1 cm skillnad. Jobbigt! Å andra sidan fick vi kaffe och bulle där så det var ändå det bästa uppdraget! (Kaffe <3)
 
Efter det åt vi lunch och satt och pratade en stund innan vi fortsatte med att besöka olika föreningar på skolan och göra lite andra uppdrag, men i en större grupp nu. Det var kul, men för att komma till dessa föreningar behövde man gå upp för världens mördartrappor! Jag är inte helt säker på det här, men tror att de var uppe vid  skansen kronan, där det verkligen var jättefin utsikt över Göteborg. Men trapporna!
 
Bilder från Skansen Kronan, Göteborg
Den här bilden på Skansen Kronan används med tillstånd av TripAdvisor
(Bilden och texten är från TripAdvisors hemsida)
 
Här ser ni kanske 1/2 / 2/3 av trappan.
På nedvägen gick jag och pratade med en av mina nya klasskompisar och vi kom till skolan (ungefär 5 min bort) när hon insåg att hon hade glömt sin kavaj uppe på toppen av skansen krona. Så det var bara att gå upp igen. (Jag erkänner - jag gick bara halva trappan, sen väntade jag där). Sedan upptäckte vi: Kavajen var inte där! Jag hoppas att någon från en av föreningsgrupperna tog med den ner och att den dyker upp idag!
 
Efter trappan så var det dags för avslutningen på skattjakten och vi fick ett antal ledtrådar (olika många beroende på hur många poäng laget fått) och sedan rusade alla iväg medan jag fortfarande inte förstod någonting!
 
Juristerna kammade sedan hem segern och hittade skatten som bestod av massvis av godis! Mina ben var helt döda och det var slutet på den dagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0