Första veckan

 Den första veckan på handelshögskolan är slut, jag ligger ungfär nittio sidor efter i mitt pluggande, har varit ungefär 25 timmar i skolan och 20 timmar pendlande.

 

Det låter värre än det är, 10 av de timmarna sover jag i princip, så det jämnar ut sig lite. När något blir en rutin så tänker man inte så mycket på det, men det är klart, tittar lite efter lägenheter fortfarande. Samtidigt är det inte jättebråttom just nu på grund av en del oförutsedda händelser, som ni kanske får veta mer om i slutet av veckan. När allting är klart.

 

Men hur är det då att studera på högskola?

Än så länge är det jätteroligt, men lite tufft. Eller jag borde pluggat mer än jag gjort måste jag erkänna. Däremot är allting väldigt självständigt, det är ingen som kontrollerar om du har pluggat eller inte, det finns inga läxförhör, du måste inte svara på frågor på föreläsningarna, du behöver inte ens vara där. Det kan visserligen komma frågor som gåtts igenom på föreläsningarna på tentan, men föreläsaren får inte ha med frågor som inte finns med på power pointsen som han lägger ut på hemsidan.

 

Men föreläsningarna är väldigt bra för att förstå kursen och litteraturen, ställa frågor, och såklart träffa alla klasskompisar! Dock ska vi gå 320 elever tillsammans i tre terminer nu, så med andra ord är det svårt att lära känna sin ”klass”, det blir små grupper liksom. Men alla är väldigt snälla och fina, och tror att det här kommer bli bra år! Och de går antagligen snabbare än man tror!

 

När det känns jättejobbigt att plugga så är mitt favoritmantra: ”nästa kursbok är bara 400 sidor”. Det är bara 20 sidor om dagen, inga problem alls!


Kommentarer
Postat av: Fannys Frihet

vad roligt! det är klart det kan bli lite kämpigt innan man kommt in i det :)
kanske kan vara en bra idé, eller tidseffektiv iaf, att läsa på tåget? :) jag brukar läsa på bussen som tar 50 min och tycker det är toppen!

2013-09-08 @ 11:04:46
URL: http://fannysfrihet.blogspot.se
Postat av: ❤ w i l m a ❤

-det var det verkligen! hihi, ja visst är han :)
ja, haha det var ju det!
ha en fin kväll!

2013-09-14 @ 22:22:55
URL: http://wilmalinneas.webblogg.se
Postat av: SaraFokus

Tack för att du kikat in hos mig! Trevlig blogg du har!

2013-09-15 @ 22:47:47
URL: http://sarafokus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0