Nattvaka och ekonomi

Igår gick jag och lade mig vid kvart i tio och tänkte äntligen se till att börja sova ordentliga tider! Sedan vaknade jag till vid elva, tolv och tydligen tänkte min hjärna att vi helt enkelt bara skulle ta en tupplur, så den vägrade somna om igen innan 2 - tiden på natten. Stackars hjärnan har svårt att förstå det här med att jullovet är slut!
 
Idag skulle jag också ha gått på en föreläsning, men har fått så galet ont i ryggen att jag inte kan sitta ordentligt, än mindre på något obekväma föreläsningsstolar! Grejen är att det gör bara ont när jag sitter eller står, inte när jag går eller ligger ner / halvligger, så har kunnat plugga ordentligt i alla fall! Makroekonomisk historia idag, och så ska jag läsa på lite mer om Phillipskurvan till vårt grupparbetesmöte imorgon!
 
När jag inte kunde sova mellan halv tolv och två någonting inatt så tog jag iaf tag i att organisera min ekonomi lite mer. Jag har under hösten haft en jättefin kassabok som jag fyllt i för hand, men tyvärr blev det plötsligt alldeles för många kolummer att hålla reda på (på grund av den stora förändringen i Februari ;) ), så tog tag i att göra en ny kassabok i excel istället! Nu vet jag inte om att göra en kassabok i Excel på natten när man inte kan sova är sådär jättebra för din sömn, men däremot är det jättebra för din ekonomi att göra en kassabok! För mig är det väldigt avstressande att se exakt vad alla mina pengar går till, och det är också lätt att se om man gått med vinst eller förlust en månad!
 
Visserligen använder vi ju mer och mer kortköp idag, vilket gör att det står ganska tydligt på din internetbank vad pengarna har gått till, men att se att Maxi dragit 200 kr från mitt konto brukar inte hjälpa mitt minne sådär jättemycket en månad senare! Då har jag fortfarande ingen aning om vad pengarna egentligen har gått till! Dessutom finns det ju en liten sammvetskasul också. Om du ska spara pengar hjälper det att du vet att du måste skriva in det där inte-riktigt-nödvändiga köpet i kassaboken när du kommer hem om du gör det!
 
Min kassabok för 2014!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0