The empire's a bit crocked my dear

 

Och tillsammans med dig ska jag flyga igen

 

Everything you do while in love is excused

 

Första veckan

 Den första veckan på handelshögskolan är slut, jag ligger ungfär nittio sidor efter i mitt pluggande, har varit ungefär 25 timmar i skolan och 20 timmar pendlande.

 

Det låter värre än det är, 10 av de timmarna sover jag i princip, så det jämnar ut sig lite. När något blir en rutin så tänker man inte så mycket på det, men det är klart, tittar lite efter lägenheter fortfarande. Samtidigt är det inte jättebråttom just nu på grund av en del oförutsedda händelser, som ni kanske får veta mer om i slutet av veckan. När allting är klart.

 

Men hur är det då att studera på högskola?

Än så länge är det jätteroligt, men lite tufft. Eller jag borde pluggat mer än jag gjort måste jag erkänna. Däremot är allting väldigt självständigt, det är ingen som kontrollerar om du har pluggat eller inte, det finns inga läxförhör, du måste inte svara på frågor på föreläsningarna, du behöver inte ens vara där. Det kan visserligen komma frågor som gåtts igenom på föreläsningarna på tentan, men föreläsaren får inte ha med frågor som inte finns med på power pointsen som han lägger ut på hemsidan.

 

Men föreläsningarna är väldigt bra för att förstå kursen och litteraturen, ställa frågor, och såklart träffa alla klasskompisar! Dock ska vi gå 320 elever tillsammans i tre terminer nu, så med andra ord är det svårt att lära känna sin ”klass”, det blir små grupper liksom. Men alla är väldigt snälla och fina, och tror att det här kommer bli bra år! Och de går antagligen snabbare än man tror!

 

När det känns jättejobbigt att plugga så är mitt favoritmantra: ”nästa kursbok är bara 400 sidor”. Det är bara 20 sidor om dagen, inga problem alls!


Det var längesedan nu

Hej fins ni! 
Det hargått en hel del dagar sedan den senaste uppdateringen nu, får se till att ändra på det!  Den här vecksn harjag nästan barakommit hem från skolan och somnat, blir alltid trött av nya saker och miljöer, men nu börjar jag piggna till igen!  Vet inte riktigt när jag kommer hem ikväll (jag ska på en spexföreställning ikväll) så får ta ett lite längre inlägg om inledningen på universitets livet imorgon! 
 
Tills dess kan ni få se lite bilder på min och min vän Cattas jubileumstårta som vi bakade i tisdags! Vi firade nämligen 10 år som vänner och gjorde en tårta med godis, krossad choklad glass, grädde, maräng ochh muffins!  (Till största delen nedsmulade mellan glasse och grädden på båda lagren!
 
 
 
 

Fashion inspiration

weheartit.com 
 
September 2013

Kanin

 
Av någon anledning tittar jag på thrillern "Hide and seek" samtidigt som jag tecknar en kanin på surfplattan.
Det är en sak man kan göra på en lördagkväll. 
 

RSS 2.0