Glitter

Igår var det faddertacksittning
 
med tema glitter!!!
 
Tyvärr fick vi inte veta temat förrän dagen innan, så hade till exempel inte mit glitternagellack. Men det kanske var tur, för det var inte så många som gick all in, fastän en kille hade aluminiumfolie virat runt magen som glitter och någon sprang runt med glittersprej. Själv hade jag kvar glittersmink sen jag var isprinsessa i tvåan på gymnasiet! Det verkar aldrig ta slut eller bli gammal och är väldigt bra at ha emellanåt!
 
De andra som var där sa att det var den minsta sittningen de varit på, jag har ju aldrig varit på en riktig sittning så, så för mig var det både den största och den minsta! Men det var cirka 30 personer där, så det var trots allt ganska få, men det var bara bra för alla fick mer mat, och dubbel efterätt om man ville ha, på så sätt! (Och hur mycket dricka man ville). (Efterätten var typ pannacotta, fast med typ smält vit choklad istället för vanilj. SÅ GOTT!!!)
 
Dessutom hann jag prata mer med de andra faddrarna, och fick veta att en av dem (som är inne på sin andra utbytestermin nu) vanligtvis pluggar i Freiburg! Precis där en av mina bästa kompisar pluggar nu! Båda två älskar staden, och den andra faddern tyckte att jag skulle åka och hälsa på henne eftersom shotar bara kostar 1 euro styck där. Jag sa att jag funderade på att åka dit, men kanske inte riktigt av den huvudanledningen.
 
Sedan dansade vi en stund i puben, men jag var så trött att jag åkte hem ganska tidigt ändå och leende somnade i min underbara säng.
 
Annan bra grej: Mitt hår börjar äntligen bli riktigt långt igen! <3
 

Dagens

Igår. Nöjd efter promenaden.
 
Dagens konstigaste: Att komma hem och laga lunch och inse att kylskåpet plötsligt öppnas åt andra hållet. (På höger istället för vänster sidan). De skulle sätta upp en extra bänkskiva i lägenheten idag och ordna "andra besiktningsanmärkningar". Visste inte att en av dem var mitt kylskåp. Eller att man måste ta ut maten för att göra detta? De hade i alla fall gjort det (och lagt tillbaka den igen såklart). Mycket förvirrande.
 
Dagens bästa känsla: Att kunna sätta över pengar som "blev över" från Februari på sparkontot. Ville genast sätta över lite mer, men får lugna mig med det!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4 km åt väster

 
Sagolandet. Åtminstone kändes det så när jag gått 4 km och möttes av den här synen, så vackert!
(Bilden kommer direkt ut kameran!).
 
Kändes alldeles, alldeles, fantastiskt att det ändå finns så nära mig. Man kunde gå över järnvägsspåret och längre ut över fälten så det ska jag göra någon dag när jag är ledig! <3
 
 

Sen var jag lite vilse (eller jag visste vägen hem men inte hur lång den var) så blev glad när jag såg de här mörka trähusen och det höga tornet. Där uppe vid tornet var jag nämligen igår, så det var skönt att se och veta att det bara var 2 - 3 km hem!
 

Gick förbi detta underbara hus också! Alldeles täckt i murgröna och med en Narnia lyktstolpe! <3

7,70

 
Idag är det äntligen vår, så jag var ute och utforskade omgivningarna kring min lägenhet lite mer. Så himla fint ändå, men väldigt mycket backar så nu har jag för första gången i mitt liv i princip träningsvärk i rumpan! Får inte ens det av att rida, haha.
 
Ska fortsätta plugga i (förhoppningsvis) några timmar till nu, och sen blir det tacosallad till kvällsmat. Men först ska jag lydigt följa den viktiga regeln att alla som gått över 5 km idag får ett glas apelsinjuice!

Diskbråck?

Bildkälla: weheartit
(Eftersom det visat sig omöjligt att fotografera sin egen rygg)
 
I ungefär en månad har min rygg gjort ont från och till. För en vecka sedan var jag hos läkaren och tog prover och röntgades men jag har inte fått något svar från det än. Allt jag vet är att han trodde att det kanske var diskbråck. Jag hoppas inte, hoppas verkligen inte, för man behandlar nämligen inte diskbråck. Man ger smärtstillande och väntar på att det ska gå över. I den optimala världen hade det bara varit att knäcka till någon kota så hade allt varit bra.
 
Men det är bättre nu än förut i alla fall, det är inte längre döden om någonting hamnar på golvet, jag kan bra dagar till och med böja mig ned och ta upp det utan att behöva gå ned på knä. Och ikväll kommer mamma och pappa hit för att sätta upp lite hyllor och TV. Tills dess ska jag dricka te, ligga på mage i sängen och försöka ta mig igenom några kapitel till i mikroekonomi boken eftersom vi har tenta om en vecka. (Hur bra det nu går att kombinera att ligga på mage och att dricka te haha).
 
"I den optimala världen" brukar jag förresten tänka hela tiden när jag ska åka till eller från lägenheten och inte har brytt mig om att titta på tidtabeller eftersom bussar och spårvagnar går ca var 10:e minut. "I den optimala av världar" eller "i en optimal värld" är jag hemma innan halv två kan jag exempelvis tänka. Den optimala världen inträffar oftast om jag inte behöver vänta alls på bussen eller spårvagnen.

Ett undantag

Bildkälla: weheartit.com
 
Ni måste förstå att ingen får läsa det jag skriver. De senaste som har gjort det är antagligen i gymnasiet när vi skulle lämna respons på varandras texter och jag blev tvungen att visa vad jag skrivit. Men idag är ett undantag, för jag drömde något konstigt, någonting jag inte kan skaka av mig, så jag skrev ned det och eftersom det bara tog några minuter och inte är något som jag arbetat med länge kändes det lättare att faktiskt lägga ut det. Det är bara en kort text, ett fragment ur en dröm, helt utan sammanhang, men för mig betyder den ändå något som jag inte vet vad det är men inte heller kan skaka av mig.
 
...
 

Du ser mig och går leende runt bordet. Håller mig hårt i dina armar. Doftar precis som du gjorde då, när vi en gång tog farväl på en parkeringsplats och radion spelade Robin Stjernbergs You medan jag körde hem. You..u.u..u.u., it's all because of you..u.u..u.u.

Men vi var ensamma då, det sitter två dukade bord framför oss nu. Alla är högtidsklädda men precis den här sekunden kan jag inte minnas varför, vet inte vilka de är, de är nya människor, främmande för mig men dina nya vänner. Nu när alla vi andra är borta.

 

Och du viskar 'jag älskar dig' och jag blir alldeles stel och kall och av någon anledning som jag inte kan förstå karmar jag dig hårdare. Viskar att jag älskar dig också och vet att ingen hör, att det bara är du och jag igen. Tänker släppa för att le mot dina vänner men varje gång jag gör en ansats till att göra det håller du hårdare. Som pulserande hjärtslag och en kvinna i rosa dräkt säger att det är sådant här man aldrig ser längre, kärlek och jag vill förklara för hon vet inte, hon såg oss inte när vi var vänner och.

 

Det är inte du.

Det är inte du jag vill ska säga de orden. Det har aldrig varit du oavsett hur mycket jag har försökt få mig själv till att vilja att det ska vara det. Det är inte du. Men nu har jag viskat det tillbaka och du håller mig så hårt och jag tänker att nu är allt försent.


Mys

 
Måndagskväll i min alldeles egna lägenhet, nedgosad under täcket med en varm chailatte i händerna <3
Förhoppningsvis är detta slutet på tystnaden, för jag saknar att ha mina dagar nedskrivna så att jag kan minnas dem.

Ett inlägg bakåt i tiden

Detta inlägg publiceras efter att det hänt, men ställer det tillbaka för måste ha den här dagen i bloggen ju!
 
4 FEBRUARI
Dagen då jag flyttade hemifrån
(Och första bilderna jag lade upp på facebook)
 
 

RSS 2.0