Please Hold

Eftersom jag har två tentor på två veckor och utbytesstudenterna kommer mitt emellan så kommer jag dessvärre inte ha tid att uppdatera bloggen de närmaste veckorna utan kommer troligen för det mesta ha datorn avstängd liggandes i ett hörn så att jag inte blir distraherad från pluggandet... Ses / Hörs efter den 25:e!
 
KRAAAAAM!

IKEA

Idag åkte jag och Darling Josefin Volvo till IKEA. På vägen lyssnade på Avicii och väl framme drack vi absolut vodka.
 
Haha, nej, vi drack ingen vodka! (Sjukt random sak att göra på IKEA? + att jag körde volvon så det var Josefins ansvar i så fall och hon gjorde det inte.) Ville bara få det så svenskt som möjligt, jag vet att det borde ha varit ABBA, men jag hade bara Avicii på min spellista.
 
Vi började med mat och Josefin blev såhär glad!
 
Det första uppvisningsrummet.
"Såhär skulle det till exempel aldrig se ut hemma hos mig", sa jag.
"Den mattan har jag", svarade Josefin. "Såhär skulle det nog se ut hemma hos mig".
 
Josefin hittade en bekväm fåtölj som dock var dyr och inte får plats. Men bekväm var den!
 
Slog mig ned i min kammare istället.
Första rummet som båda hade kunnat tänka sig att ha hemma hos sig!
 
Den här bilden blev suddig men tycker att den var så himla fin! <3
 
Josefin egofotade i spegeln på IKEA, jag satt en bit bort och kollade på, haha.
 
Jag handlade mycket. Väldigt mycket. Men mindre än jag skulle för glömde några saker.
 
Borde ha en årlig tradition att åka till IKEA med Josefin. Ska införa det :)
ÅH! Fick kaffe, kanelbulle och glass av Darling också <3 Taaaaaaack! :D

So today was interesting. Not.

Dagen bestod idag av 6,5 moment:

1. Åka till skolan, grupparbeta
2. Åka hem innan föreläsningen för att försöka få läkartid för ryggen
3. Få migrän på bussen
4. Sova
5. Se på Sagan om ringen + äta pepparkakshus
6. Sova

INTU möte

 
Idag har vi haft gruppmöte i vår INTU grupp om att vi måste 1. Ha ett namnbyte, 2. Faktiskt göra någonting i vår grupp och 3. Lägga upp presentationer av oss själva i gruppen. Till presentationen tänkte vi en halvseriös bild (mit emellan festare och strikt studerare så att alla ska känna sig välkomna), däför sitt jag nu och kollar igenom en massa bilder på mig själv. Just nu är den längst till höger troligast, men frågan är om den är tillräckligt oseriös!
 
ÅH! Idag fikade jag och Maria på espresso house på vasagatan i Göteborg. Kan vara bästa stället någonsin! De gör caramel latte som ingen annan, har jättetrevlig personal och världens finaste lokal! Nu saknas bara en uppgång i min ekonomi så blir jag lätt stammis!

Group meetings

Idag har jag varit i Göteborg en stund för att jobba med ett grupparbete, men ryggen gör fortfarande allt för ont för att sitta i en föreläsningssal i tre timmar så åkte hem efter första timmen av föreläsningen och sov som en stock hela vägen på bussen.

 

Förutom grupparbetet har vår INTU (internationella utskottet på Handels) nu skrivit och skickat välkomstmejl till våra 14 studenter, så ikväll eller imorgon får jag försöka skriva ihop en presentation av mig själv också. Klurigt men roligt! Största kruxet är att en av studenternas angivna mejl inte fungerar så det studsar bara tillbaka igen, jag kanske har hittat honom på facebook men när jag skickade ett meddelande till honom stod det att det skulle hamna i hans övrigt inkorg eftersom vi inte har någon relation (inga gemensamma vänner, inte ens från samma land etc.), så jag skickade en vänförfrågan, så får vi se om han accepterar haha. Problemet är att jag personligen kollar i min övrigt inkorg typ varannan månad och de kommer till Sverige den 18:e!

 

Det roligaste måste dock ändå vara meddelandet jag skickade:

 

Hi! Are you by any chance going to Sweden and School of Business, Economics and Law on the 18:th?

 

Hoppas att han svarar haha, kändes konstigt att skriva en lång utläggning om välkomnande eller vem jag är om det inte är han! Så svarar han inte (för det känns som ett vääääldigt konstigt meddelande att få från en random tjej i Sverige som plötsligt vill bli din vän), men förhoppningsvis är det ju han och då måste han ju se ett samband! Annars får jag be någon annan av buddisarna försöka.

 

På eftermiddagen / kvällen somnade jag en stund och återgick sedan till det vanliga – att plugga, men efter att ha läst det här stycket ungefär fem gånger:

 

”Figur 7.3 visar produktionsfunktionen genom att beskriv BNP per capita, y, som en funktion av kapitalintensiteten, k. Produktionen per capita är tilltagande i mängden kapital per capita, men i avtagande takt eftersom kapitalet har avtagande marginalproduktivitet. En ökning i total faktorproduktivitet skiftar hela produktionsfunktionen uppåt.”

 

Så bestämde jag mig för att det var dags att sluta för dagen / ta en paus och fortsätta se på Sagan om Ringen tillsammans med mamma, vi håller på att ta oss igenom alla filmerna igen! Nu är vi på del ett av de två tornen (vi har de förlängda versionerna så alla filmerna är två skivor var!)

 

Studytime!
 

Nattvaka och ekonomi

Igår gick jag och lade mig vid kvart i tio och tänkte äntligen se till att börja sova ordentliga tider! Sedan vaknade jag till vid elva, tolv och tydligen tänkte min hjärna att vi helt enkelt bara skulle ta en tupplur, så den vägrade somna om igen innan 2 - tiden på natten. Stackars hjärnan har svårt att förstå det här med att jullovet är slut!
 
Idag skulle jag också ha gått på en föreläsning, men har fått så galet ont i ryggen att jag inte kan sitta ordentligt, än mindre på något obekväma föreläsningsstolar! Grejen är att det gör bara ont när jag sitter eller står, inte när jag går eller ligger ner / halvligger, så har kunnat plugga ordentligt i alla fall! Makroekonomisk historia idag, och så ska jag läsa på lite mer om Phillipskurvan till vårt grupparbetesmöte imorgon!
 
När jag inte kunde sova mellan halv tolv och två någonting inatt så tog jag iaf tag i att organisera min ekonomi lite mer. Jag har under hösten haft en jättefin kassabok som jag fyllt i för hand, men tyvärr blev det plötsligt alldeles för många kolummer att hålla reda på (på grund av den stora förändringen i Februari ;) ), så tog tag i att göra en ny kassabok i excel istället! Nu vet jag inte om att göra en kassabok i Excel på natten när man inte kan sova är sådär jättebra för din sömn, men däremot är det jättebra för din ekonomi att göra en kassabok! För mig är det väldigt avstressande att se exakt vad alla mina pengar går till, och det är också lätt att se om man gått med vinst eller förlust en månad!
 
Visserligen använder vi ju mer och mer kortköp idag, vilket gör att det står ganska tydligt på din internetbank vad pengarna har gått till, men att se att Maxi dragit 200 kr från mitt konto brukar inte hjälpa mitt minne sådär jättemycket en månad senare! Då har jag fortfarande ingen aning om vad pengarna egentligen har gått till! Dessutom finns det ju en liten sammvetskasul också. Om du ska spara pengar hjälper det att du vet att du måste skriva in det där inte-riktigt-nödvändiga köpet i kassaboken när du kommer hem om du gör det!
 
Min kassabok för 2014!
 
 

Julkalas 2014 - 01 - 06

Detaljbild av min nya favorittröja.
 
Eftersom min syster var i Rom över jul så kunde hon ju tyvärr inte samtidigt vara här hos oss över jul, och därför bestämde vi oss för att ha ett julkalas för henne nu när hon var hemma igen en stund! Mormor och morfar, farmor och farfar, och min moster med familj var här och åt scones och pepparkakor. En väldigt mysig kväll, och min syster hittade lite julklappar under granen!
 
 
Vet inte om det finns någon som är så dålig som jag på att hålla nagellacket fint?
 

Anslutningsproblem

 
Av någon anledning vägrar min dator ansluta sig till internet (på bilden ser ni hur jag har försökt med en halvtrasig kabel istället när wifi inte fungerade). Det konstiga är att det funkar ibland på datorn och alltid på surfplattan. Åh, hoppas att jag inte behöver skicka in den på lagning! :(
 
Inlägg om de senaste dagarna kommer så snart jag lyckas få ordning på det!
 
Update: Nu har gårdagens inlägg om min pluggdate med Anna kommit upp!

Pluggdate

Igår hade jag och Anna pluggdate, vilket alltid är lite spännande eftersom vi läser helt olika ämnen och går helt olika program, till och med skolor! Men det är ändå fint att ha pluggdate tycker jag, så kan man diskutera om man tycker att något är konstigt, eller bara klaga på att det är jobbigt, haha!
 
Jag läser fortfarande makroekonomi, igår med temat arbetslöshet och inflation vilket är superintressant, det jobbiga är bara att alla kurser är så himla korta så man hinner inte känna att något är intressant, allt ska bara bankas in i huvudet så snabbt som möjligt.
 
Efter en stunds pluggande fick Nalle såklart sin promenad också!
 
Lyckligaste hunden!
 
Anna visar vägen.
 
Allra, allra, finaste Anna <3

Elfer och katterna

 
Igår var jag hemma hos finaste Elfer i några timmar, förlorade på Alfapet, åt supergod mat, "krävde" popcorn (med ett jätteengagerat "finns det popcorn??!!!!") och var skeptisk till Världarnas Krig. Allt var bara så himla lägligt i den filmen. Det positiva var att jag glömt bort hela handlingen i princip så det var nästan som att se en helt ny film!
 
När vi var i köket för att poppa popcorn passade jag också på att kasta mig ned på golvet och fota Elfers (och hennes familj) katt Mojito som inte helt förstod poängen med att vara stilla, eller modell.
 
 
 
 
När jag kom hem igen gjorde jag ett försök att fota vår katt också.
Han ser ut att vilja döda mig för att jag fotar honom.
Men annars var han mysig.

Världens knäppaste <3

Bloopers från skogspromenaden 2013-01-03
 
 
 
 
  
  
 

Skogen med Nalle

 
Idag har varit en typisk pluggdag, eftersom jag har två tentor i slutet / mitten av mitt redan upptagna Januari. Men en stund bestämde jag mig ändå för att ta en paus och ge mig ut i skogen med Nalle. Det är ändå en av de bästa stunderna på hela dagen när jag är hemma och pluggar att gå en promenad med Nalle vid lunchen, för han blir så fruktansvärt lycklig av att springa runt i skogen och jaga pinnar och dofter.
 
 
 

ÄNTLIGEN!

 
 
Precis just nu landar min systers plan och jag står på flygplatsen och väntar. Precis just nu får jag äntligen träffa henne igen efter tre månader, den längsta tid vi någonsin varit ifrån varandra, eftersom hon bott i Rom sedan Oktober. Det absolut svåraste var att fira jul utan henne, kvällen den 23:e (när vi firar med släkten på pappas sida) hade jag ett sammanbrott och grät i en halvtimme, så min fina faster fick sitta och trösta mig.
 
Dagen efter jobbade jag och jag satt i bilen på väg till jobbet och kände tårarna bränna och tänkte nää, jag kan för sjutton inte gråta på jobbet. Men precis just nu landar hennes plan och äntligen är hon hemma igen, åtminstone ett slag, en liten stund, en vecka, innan hon försvinner igen.
 
Men precis just nu landar planet och äntligen får jag krama sönder henne igen!!!!
 
Välkommen hem, finaste, älskade, syster!

Känslan

 
En suddig bild som försöker beskriva känslan av att titta på sin kalender och inse att det bara är två veckor kvar till tentan som en inte pluggat till alls nästan. Och bara en (väldigt upptagen) vecka till innan nästa. En lite jobbig, ledsen, känsla. Bästa lösningen: Ta tag i det direkt och börja plugga! (Efter att jag kokat te givetvis. Te är obligatoriskt.)

NYÅR!

 
För första gången på ett halvår (eftersom jag är 1. Lat och 2. Rädd att slita på mitt hår) lockade jag håret och lade längre tid än ca 10 minuter på att sminka mig. Sen hittade jag min kamera och tog obligatoriska egobilder.
 
 
Vi tillbringade nyårsafton hemma hos Linnéa och åt smördegsbakad kyckling med spenatpaj. Som tur var tog all kyckling slut och alla tyckte om det! Det var tur eftersom det var jag som valt och i huvudsak var ansvarig för tillagningen av huvudrätten (men jag, Catta och Linnéa gjorde allt tillsammans!).
 
 
 
Efter maten gjorde vi quiz som jag och Anna hittat på, men sen tog Anna det till en helt ny nivå och skrev allting på rim! Alldeles fantastiskt! Eftersom jag visste alla svar fick jag inte vara med i något lag och tvingande Anna att ta egobilder med mig eftersom att jag insett att nästan inga sådana existerar! Det brukar nämligen vara jag eller Anna som har med oss kameran och de enda bilder som finns på den som tog med kameran är när den andra har tagit den och börjat fota haha. (Det var dock också en ledtråd eftersom svaret på en av frågorna var just "selfie".)
 
 
Till efterätt lagade Catta en fantastiskt god chokladmousse som bara var, wow. Och som jag glömde fota innan alla tagit, men ni ser ju. Den gick åt!
 
 
Vi spelade fler spel, pratade och hade supermysigt hela kvällen tills vi slutligen hamnade på köksgolvet där vi satt och pratade. Först bara jag och Josefin men sen de andra också, kändes som en bra början på 2014 att sitta på ett köksgolv tillsammans med fina människor!
 
GOTT NYTT ÅR!

RSS 2.0