Ungefär så bra det blir

 
Efter söndagsmiddagen drog jag ett djupt andetag och gick för att hämta min stora häst. Visserligen är han ungefär snällast på jorden för det mesta, men småsaker som aldrig hade skrämt mig när jag var tio ger mig panikattacker nu. (Ni ser ju till och med på bilden att han ler, så snäll är han).
 
Men idag när jag ryktade stod han alldeles stilla (förutom sin hosta, stackarn är förkyld) och jag hittade en klipunkt så han stod och njöt istället för att vilja gå tillbaka till hagen. Sedan satt jag upp och vi gick förbi eld utan problem (grannen brände gräs) och sen galopperade jag iväg. Älskar att plötsligt ha en fem växlad häst så att jag kan välja kort galopp istället för bara "förhoppningsvis galopp helst inte för fort". Så snäll var han idag att till och med pappa kunde tänka sig att sitta upp och skritta en bit! (Det var första gången på minst fem år som pappa red!)(Förutom när han typ satt på en häst för ett halvår sen).
 
Dagens andra träningspass blev med andra ord ridning och det känns i benen, underbart!
 
 Försöker vara fotografisk.
 
Efter ridturen skulle jag förresten sadla av osv. När man gör det i vårt stall behöver hästen först gå in i boxen och vända. Falcon stannade i boxen. Verkade pepp på kvällsmat snarare än mer utevistelse alltså. (Han fick som han ville).
 
Ungefär så bra det blir när man försöker ta en wefie med någon med enormt huvud som är ungefär lika stor som ens egen överkropp. Får be någon annan fota oss någon gång istället.

Bästa grejen!

 
 
I fredags var jag och handlade och köpte sådandär färdig sallad i påse. Det var bara det att det inte bara var sallad i påsen som jag trodde, nej, det fanns krutonger, dressing och ost också, med andra ord: allt det goda i en Ceasarsallad. (Eller allt i en ceasersallad utom bacon beroende på hur man ser det). Kan vara bästa grejen på länge. Perfekta lätta lunchen, snabblagat (since we all know lazy's my middle name) och fantastiskt gott!
 
 
Om man sedan läser på framsidan och inte bara köper "en salladsblandning som ser god ut" kan man ju också se att det står att den innehåller extra påse med dressing, krutonger och ost.
 
Nej jag läste inte den andra lilla rutan heller så jag sköjde salladen innan jag åt den. Efter att först fascinerats över hur jag inte kunde läsa första rutan så läste jag med andra ord inte heller den andra.

Colosseum

 
Idag är i alla fall målet att redigera bilder till en fotobok till mamma. Jag lovade henne en för flera år sedan med vår resa till Kroatien, men den kommer jag inte ihåg någonting av vid det här laget (Oooops), så nu är det Rom som gäller! Vi var där fyra dagar för några veckor sedan, så det ska nog gå att minnas!

Mars 2013 - Egypt

För ett år sedan var jag inte här, utan långt bort i främmande land med 30 graders värme, kameler och fantastiska stjärnhimlar. Så jag tänkte att vi skulle titta lite på det såhär i efterhand.
 
Vi börjar med att jag var lycklig över att se en kamel. Tror att ryttaren håller på med sin mobil.
Det är sånt man gör när man är kamelryttare antar jag.
 
Hästar fanns också många, många. Blev imponerade av ryttarna för deras balans och hur de galopperade runt utan sadel och i bara grimma. Blev mindre imponerad av hur smala nästan alla hästar var även om de på den här bilden var ovanligt fina.
 
Fler hästar och bakgrundsbilden på min dator. Fast då är den svartvit. Kan aldrig bestämma mig för vad jag tycker är finast. Lite smalare de här, särskilt den längst till höger.
 
Vi åt mat på en restaurang som hade glömt att vi skulle komma och inte förberett någon mat. Men det gjorde inte så mycket för restaurangen låg precis vid Nilen och någon berättade om när en död häst flutit förbi. Det gjorde det inte nu som tur var.
 
Solen gick upp eller ner, det vet jag inte riktigt. Ned kanske för vi kom fram mitt i natten till hotellet efter detta trot jag, och en katt fick kattungar på tröskeln till min kompis rum.
 
Vi var i ett berg som flugit dit det var nu enligt vår guide och det mest fantastiska var att alla de här platserna fylls för gudstjänst. Lika häftigt som när Petersplatsen fylls i Rom tycker jag. Jag är dock lite osäker på Mariafiguren i taket som uppkommit av sig själv sägs det. Men om det är så undrar jag varför sånt aldrig händer längre. Eller om det gör det men vi hittar på förklaringar som gör att det aldrig uppmärksammas och allt förklaras med slump.
 
Men vi såg sådant här också och det gjorde ont i hjärtat. Det bor människor här. Detta är deras hem och de lever i, på och av sopor. På att elda dem och återanvända, sortera för att försöka hitta något att sälja. Eller något varmt, för öknen är kall på natten. Förut fanns det en massa grisar också men när svininfluensan kom så masslaktades de. Husen som ser ut att vara på väg att byggas är egentligen inte påväg någonting, de har varit så i evigheter.
 
Här är två åsnor och hur marken ser ut under deras fötter. I människors hem. Det gör så, så, ont att se. Men det finns hopp, det finns några koptiska nunnor som från ingenting har byggt upp ett sjukhus, en skola och ett hem för handikappade barn som tidigare ansågs vara en konsekvens av stängd och levde instängda i garderober. Där fanns bara värme och kärlek och så många leenden och det gjorde mig så glad att veta att de får mycket bidrag från Svenska Kyrkan. Att vår kyrkoskatt går till att rädda liv. Det är fantastiskt. Men samtidigt är det bara pengar. Det allra mest fantastiska är de människor, nunnorna i ordern, frivillig läkarna som volontärarbetar efter sina vanliga jobb. Människorna som valt att leva här bland soporna för att kunna bära de allra svagaste. 
 
Sedan åkte vi vidare eller tillbaka till Sinai där vi red kamel upp för berget där Moses kanske fick stentavlorna med de tio guds bud. Något av det mest fantastiska någonsin var när solen gick upp där på toppen.
 
Soluppgång över Sinai.
 
Det var ett år sedan. Jag kommer alltid ihåg när det var för jag vet att jag missade finalen på melodifestivalen. Det var och är inte så viktigt när man får se solen möta världen men det är ändå väldigt förankrat i mig. Det är så jag kommer ihåg. Sen kom jag hem och fick se en massa videos på Robins min när han vann. Iår ska jag istället sitta hemma i vår röda soffa och se på finalen tillsammans med min familj, men det tar vi då
 
Bonusbild:
Hur man på korrekt sätt åker motorcykel på motorvägen i Kairo
(där jag allvarligt trodde att jag skulle dö en stund):

Hisingen


Glittersittning 2.0

Idag mina vänner, idag är en alldeles särskild dag.
Idag installerade jag nämligen en ny provversion av Adobe Lightroom.
Och därför: GLITTERSITTNINGEN 2.0
 
 
Älska lightroom!

RSS 2.0