Stay-at-home home student

 
Idag har vi inga föreläsningar så jag är hemma och pluggar. I konsekvens av för mycket kaffe känner jag mig dock precis som jag ser ut på bilden, jättetrött och jättepigg samtidigt. I konsekvens av för mycket kaffe är också mina händer lite skakiga vilket gör det något svårt att skriva vilket är mindre bra.
 
I riktig studentanda åt jag också nudlar och gurka till lunch. Det var inte så mättande, så får nog äta mellanmål snart. (Fun fact på det dock: Jag använder i princip aldrig kniv när jag äter, jag delar saker etc. med gaffeln, så äter jag själv tar jag oftast inte ens fram en kniv).
 
Det känns som att väldigt många inlägg handlar om att studera. Men det är typ det jag gör på dagarna, eller det jag försöker få mig själv att göra. När jag pratade med min vän om det igår (som är jätteduktig i skolan och på att plugga) så sa hon att hon liksom ställt in sig på att inte ha något liv de närmaste fem åren. Lite jobbig känsla sådär tyckte jag. Ska försöka ha ett liv i December tänkte jag mig.

Heavy stuff!

(Förlåt för kvalitén på den övre bilden)
 
Idag när min väska kändes helt oroligt tung kom jag att tänka på alla inlägg där man visar vad man har i sin väska, sådå tänkte jag titta efter vad jag egentligen hade i min. Det var allt det här och en datorladdare som jag glömde ha med på bilden. Även om det var väldigt tungt så var det nödvändigt för jag använde faktiskt alla de här sakerna!
 
Det blev i vilket fall en väldigt lång dag, men det var det värt för efter skolan gick jag och min vän till ett café i finaste Haga och satte oss och åt ostfralla med surdegsbröd, räknade matte, pratade om resande och drack fler koppar kaffe än man fick. (I alla fall jag). Det var väldigt mysigt och roligt att hänga lite i Göteborg eftersom jag oftast bara åker dit för skolan och sen hem direkt igen!
 

Fars Dag

Idag är det fars dag och dags att fira alla pappor, vilket är ett jättebra tillfälle att prata om gener och mitt spetsiga öra. (Eftersom jag inte vet hur pappa känner inför att vara med på bloggen och jag inte ville göra ett inlägg som alla andra), Visserligen kommer den här genen egentligen från mammas sida, men från morfar, och han är ju också far.
 
I alla fall, mitt vänsteröra har på de senare åren blivit spetsigt. Men bara mitt vänstra öra. Jättekonstigt! Båda morfars öron är spetsiga, så jag antar att jag fått hälften av de generna (haha) vilket ju vore fullkomligt logiskt om det inte vore för att gener inte riktigt funkar så, då borde man ju ha olika färger på ögonen. Anyway: Som tur är så syns det nästan bara om en tittar på öronen rakt från sidan, hade ju varit jätteroligt annars, just att det bara är ett av dem liksom! Annars älskar jag ju spetsiga "alv / troll" öron, så jag har inte jättemycket emot det!
 
 
Mitt högeröra, alldeles vanligt rundat. (Ja, öron ser jättestora ut när man fokuserar på dem med kameran. Dumbo! <3)
 
 
Mitt vänstra, mycket mer spetsiga öra. Genetik är kul! :)
En bild när jag ser ut lite som ett troll vilket jag tyckte var mycket passande i sammanhanget! Men här ser ni också att tittat en inte rakt på örat så ser det inte så spetsigt ut!

Ensamheten eller lyckan

Bilderna har jag hämtat [härifrån] men jag vet tyvärr inte vem som har fotat dem
(De här bilderna, särskilt den understa, har cirkulerat på internet ett tag nu så många av er kanske redan har sett dem.)
 
Det här är det enda huset på Islands tredje största ö och här finns det här huset och lite boskap. Det är allt. På något sätt är jag helt fascinerad av det, jag hade älskat att åka dit, men samtidigt känns det som att ensamheten skulle vara allt för skriande och vinden allt för hård. För det blir kallt vid Island på vintern och det finns inget skydd, igenting annat än ditt hus.
 
Samtidigt vore tystnaden fascinerande, lugnet, det kan inte finnas några krav för det finns ingenting man kan göra. Jag tror att det beror på vilken typ av människa man är om man skulle älska eller avsky den här platsen. Om det hade varit lycka eller bara fruktansvärt, fruktansvärt, ensamt att tillbringa sin tid här.
 
Jag skulle nog tycka om den ett tag, men samtidigt är det allt för isolerat. Tänk om någon dök upp där? Jätteläskigt! Och du har ingen stans att ta vägen. Går du i mörkret kan du falla över kanten (ganska orealistiskt men ändå). Det är spännande för jag skulle inte ha något emot en stuga i ingenstans i skogen eller kanske fjällen, men här... Det känns dels lite för mycket skräckfilm och dessutom skulle jag sakna träd. Garanterat. Och att utfoska. Du kan bara utforska en sådanhär ö så långt liksom. Du kan känna den utan och innan men det går fort och ingenting nytt kommer någonsin dit. Jag tror att det skulle bli allt för svårt, och kanske är det därför ingen bor här idag? Människor behöver trots allt varandra, hur lite det än må vara för en del människor så behöver man ändå få träffa någon. Och något nytt måste någon gång hända. Det är vad jag tror.
 
Men jag kan ha fel.
Vad tror ni?

Gårdagen

 
Gårdagens filmkväll var verkligen supermysig även om vi dessvärre inte kunde ha några tända ljus eftersom de inte fick plats på bordet... Det hela började med popcorn och vindruvor, men sen har jag en tendens att vilja vara en så bra värd som bara möjligt och erbjuda så mycket som möjligt.
 
Så då tänkte jag att vi kunde svänga ihop lite scones. Och Chailatte. Och Bananglass... Så. Ja. Stearinljusen fick helt enkelt inte plats!
 
Vi såg i alla fall Now you see me och Hotell Trasylvanien. Now you see me var super och ser verkligen fram emot tvåan, Hotel Transylvanien är ju en animerad barnfilm, så den var mest mysig och lite rolig! Det roligaste var nog ändå att de censurerat "sexy and I know it", låten och hoppat över vissa delar haha, men som sagt, det är ju en barnfilm!

Studera

 
Målet med dagen är att studera, allra helst statistik, så förhoppningsvis är det vad jag kommer att sysselsätta mig med hela förmiddagen. I eftermiddag ska jag däremot på kalas eftersom min mosters fästman fyllt år, så då blir det tårta (yay!) och träffa fina släktingar inklusive söta kusiner!
 

Försovning

 
Idag försov jag mig dessvärre lite. Eller egentligen gick jag faktiskt upp vid halv nio och åt frukost, men sedan gjorde jag misstaget att läsa i sängen och vaknade vid elva... Otaktiskt.
 
Planen för dagen är att städa mitt rum och ta tag i alla "läxor" jag har att göra. Sen vid två (?) (Högst oklart när exakt) kommer min vän och hjälper mig med matten (förhoppningsvis. Eventuellt distraherar hon mig från matten istället) och vid fyra kommer min andra vän och så ska vi ha filmkväll! Har sett fram emot det hela veckan nu när det varit så mörkt på kvällarna när jag har slutat!
 
P.S. Så glad att äntligen ha lyckats ladda min systemkamera så att jag kan ta mer kvalitativa bilder!

London 2012

 

Today!

Idag har jag i huvudsak gjort 3 saker.
 
1. Redigerat bilder
2. Räknat matte
3. Inte gjort allt annat jag skulle
 
London 2012 och Matte 2013
 

Dagens fråga

Bildkälla
 
Det här är en bild på min nya kursbok i Statistik 1a (tänker mig att jag tar en bild på just min bok imorgon. Den här kommer från adlibris), och den stora frågan som vi har ställt oss hela dagen är: Varför är det en kaktus på framsidan?
 
Den här kaktusen återkom dessutom på varenda powerpoint slide på föreläsningen och egentligen: VARFÖR är det en KAKTUS på framsidan???? Det är som att de inte ens vill att man ska kunna tycka om boken. Om vår första bok sa de "Bli kompis med den. Sov med den under kudden". Men hur kul är det att sova med en kaktus under kudden?

1144 kr

Bildkälla
 
Idag har jag räknat ut att om jag tjänade 1144 kr mer i månaden så skulle jag (efter ungefärlig skatt) kunna köpa en stor caramel latte från espresso house varje veckodag utan att det skulle göra någon skillnad för min ekonomi.
 
Sen om jag hade 1144 kr mer varje månad så skulle jag aldrig lägga dem på espresso house kaffe eftersom jag är alldeles för... ekonomisk (snål) för det. Men det är en fin tanke sådär att ha råd med det varje dag, man kunde dricka allt på menyn hur många gånger som helst och liksom ha ett löpande schema tänker jag. Hade varit fint <3

RSS 2.0