Försovning

 
Idag så lyckades jag försova mig, så jag ska åka om 20 min och vaknade precis! Som tur är ska jag till min vän som också har lovat att göra pannkakor och kaffe! Så med andra ord behöver jag bara hitta lämpliga kläder och gå ut med hundarna egentligen, så det löser sig! Men ändå så sjukt jobbigt när man hade täkt ha en massa tid över på morgonen!

En aning överväldigad

 
Jag måste erkänna att jag blev en aning överväldigad igår när jag öppnade min första kursbok och i princip inte förstod någonting. Allt kändes en aning hopplöst, och 60 sidor om dagen omöjligt.
 
Så kom jag att tänka på det här citatet. (Jag har använt det förut i bloggen och borde i princip skriva ut det, rama in det och sätta på mitt skrivbord.) Så vad är första steget?
 
Första steget är att skriva av och översätta alla "glosor" / ordförklaringar längst bak i boken och överföra dem till surfplattan så att jag kan ta med dem överallt och läsa när jag får en stund över. Det är första steget, andra steget tar vi sen!

Leker med surfplattan

 
 
Jag sitter fortfarande och leker med surfplattan nu, haha. Lite förvirrande är det allt!

Tada!

 
Ganska långt ifrån världens bästa bild men nu ligger den i alla fall här och laddar. Om den bara ville ladda klart snart!
/Sämst tålamod i världen

Inspo och plugg

 
Nu ska jag så slutligen börja plugga för första gången på ett och ett halvt år. (Jag gick på folkhögskola i våras, men jag kan inte påstå att jag pluggade särskilt mycket där). Min läsplan börjar inte förrän på Måndag, men känner att det är lika bra att ha lite försprång.
 
Åh, det är verkligen spännande! När jag öppnar böckerna så börjar liksom min framtid. Underbart!

Lägenhetsfunderingar

weheartit.com
 
Igårkväll var en av mina närmaste vänner här och vi pratade lite om att kanske dela en lägenhet, eftersom båda just nu letar lägenhet i Göteborg. Men dt finns väldigt mycket att fundera över innan man tar ett sådant beslut, vad händer om någon vill sälja? Kommer vi att komma överrens?
 
Samtidigt så känns det som att båda är väldigt inne på att studierna är det viktigaste så det känns skönt och vi skissade även på en regel om att det ska vara tyst och lugnt i lägenheten de sista tre dagarna innan någon har en tenta!

Dagens favorit

weheartit.com
 
Ni kommer garanterat märka att jag ändrar mig ofta och om mycket, särskilt i det här ämnet där jag har ett och ett halvt år kvar att ändra mig om och om igen!
 
Men så, när det kommer till utlandsterminen hösten 2015 så är dagens favorit: Island! Sagolandet!
 
Jag vet att halva planen var att jag skulle förbättra min engelska, men just idag så känns det som att det hade varit coolt att kunna isländska! Trots att det bara finns omkring 370 000 människor i världen som talar det. Och naturen är så, så, fantastisk och sommrarna svala och vintrarna milda och åh så vackert det är att döma av allla bilder och allt jag fått höra om vårt nordligaste grannland. Det skulle antagligen inte hjälpa min karriär överhuvudtaget, men karriär är inte alltid det allra viktigaste!

Att köpa eller inte

 
 
Just nu är frågan att köpa eller inte köpa en Samsung Note.
 
Fördelar:
. Smidigt att ta med
. Miljövänligt
. Bra för anteckningar under föreläsningar
. Bra och enkelt sätt att strukturera allt i vardagen / livet
 
Nackeldar
. Tänk om batteriet tar slut?
, Kostar mycket
. Kostar mycket
. Kostar mycket (Ja, det här är en extremt jobbig punkt för mig haha)
 
Jag har i några månader nu faktiskt känt ett behov av en surfplatta eftersom jag sällan vill släpa med mig datorn någonstans och det dessutom inte är bra för den att flyttas runt för mycket trots att den är bärbar.
 
Saken är bara att jag inte haft råd med Noten innan, men idag kom studiebidraget så då har jag det... Och måste fatta ett beslut! Supernervöst! Men skolan börjar på Måndag så ska jag köpa en är det lika bra att jag gör det nu så att jag vet lite mer hur den fungerar när vi börjar och genast kan börja antecka på den medan jag läser min kurslitteratur. Åh! Beslutsångest! Fast det känns som att jag redan har bestämt mig, jag behöver bara få mig själv att göra det också, har så himla svårt att väl köpa någonting dyrt!

Mingel

 
Igår var jag och några andra elever på skolan och minglade med en av föreningarna på deras takterass på avenyn i Göteborg. Det var verkligen enormt fin utsikt, god mat och jättefina människor så det var väldigt roligt! Dessutom var det kul att få klä upp sig lite eftersom vi springer runt i "nolletröjan" hela tiden under nollningen (orange T-shirt).
 
Sedan fick vi testa att köra segway där uppe också!
 
(Inte jag på bilden som ni förstår)
 
Det var jätteläskigt först innan man hittat balansen! Men sen var det väldigt häftigt, den var helt otroligt känslig och kände av minsta lilla viktförflyttning. Supercoolt!
 
Till er som förväntar fler konversationer under taggen "Ella minglar" så måste jag dessvärre meddela att jag skötte mig riktigt bra!
 
Förutom att jag skrek när jag skulle gå upp på segwayen första gången.
Men den var så vinglig innan man hittade balansen!

Ofrivillig sovmorgon

Idag skulle jag gå upp 05.30.
Jag vaknade av att min lilla hund krafsade på dörren och ville gå ut. Det var ovanligt ljust i rummet och förvirrat såg jag mig lite omkring. Min mobil låg inte där den skulle, den var i sängen. Fylld av onda aningar tog jag upp den och fick det bekräftat. 09.00.
 
Hädanefter är mitt undermedvetna stämplat som opålitligt! Det kan ju inte hålla på och stänga av alarm i sömnen såhär! (Det händer dock rätt ofta).

Motivation

 
Idag var jag inne på Josefine Sandqvists blogg. Om bara några månader lämnar hon all trygghet här för att bege sig till Australien, utan jobb och utan någonstans att bo. På jakt efter sina drömmar.
 
Och plötsligt kände jag den välbekanta längtan igen. Längtan efter Canada. Bergen och sjöarna, känslan. Det kanske börjar bli dags att söka sig tillbaka, en månad var kanske alldeles för lite. Antingen på studietermin eller på mitt år mellan kandidat eller masters. Eller bara en sommar.
 
Det allra mest fantastiska med längtan är att jag äntligen känner mig motiverad att söka jobb, för det är vad som kan ta mig till Canada. Åh. Längtan är verkligen fruktansvärd och underbar samtidigt.

Spontana reaktioner

På nollningen i Fredags var vi på bio. Jag och min klasskompis sitter och pratar i salongen och en kille kommer och sätter sig bredvid oss.
 
Vi: Vad går du för något?
Kille: Språk. Och ni?
Vi: ACE. Vilken inriktning går du?
Kille: Engelsk.
Jag: OJ!!!!!!!! (Observera. Jättehögt. Jättechokat.)
Kille: (Tittar mycket, mycket, förvirrat på mig.)
Jag: Alltså, det är ju jättesvårt att komma in på. Det var det som var oj. Vad duktig du är!
 
 Ja. Det är så jag minglar. Tydligen.

Att göra verklighet av dagdrömmar

Island . Irland . Canada - weheartit.com
 
Jag har läst på lite mer nu om vad som faktiskt krävs för att man ska få studera en termin utomlands.
 
Först och främst behöver man ha 120 poäng från högskolestudier (vid universitet antar jag), det har jag om två år, terminen som följer (termin fem) är den som rekommenderas för utlandsstudier. Men hur är det då de väljer vem som ska få åka vart?
 
Det hela baseras till störst del på studieresultat, men också till viss del på ett ansökningsbrev som du ska skriva om varför du är en bra representant för Handelshögskolan. Med andra ord får jag se till att hålla mig till min läsplan!
 
Sedan går jag ju också på en fantastisk skola där man i allmänhet behöver relativt höga studireresultat för att komma in, så de flesta kommer nog fortsätta på samma spår, och dessutom har den engelska riktning företräde till universitet i engelsktalande länder (som i allmänhet ligger högt på min topplista). Så det är tur att jag har så många länder jag vill åka till!

Vaccinering

 
När man ska åka till Egypten är det väldigt bra att vaccinera sig mot hepatit A och B så det gjorde jag innan jag åkte. Nu, ett halvår senare, kan man ta en spruta till och ha skydd i 30 år så tänkte satsa på det!
 
Det var dock ganska kul senaste gången jag skulle vaccinera mig!
 
Sjuksköterska: Är du rädd för sprutor?
Jag: Nej, det är ingen fara. (Stirrar envist åt andra hållet)
Sjuksköterska: Är det helt säkert? Du kan få lägga dig ner om det är så.
Jag: Nej, jag är inte rädd. Jag vill bara inte titta på den.
 
Alltså, jag är ju inte rädd för att få en spruta, men jag vill inte se på när de trycker in den i armen på mig... Men det var tydligen vanligt att man inte ville se det. Eller så sa hon bara det för att vara snäll. Sjuksköterskor brukar vara snälla.

A soulmate

 
Åh, jag vet inte hur många av er som är hästintresserade, och även om ni inte är det, se den här videon! Den är så otroligt vacker och ljudet / musiken / orden är helt fantastiska.

Favoritdialekten

Bild som är jättesnodd av min kompis och som egentligen är på Nordnorge... Men så vacker!
 
Skattjakten, nollningen:
 
Jag: (Pratar lite med en klasskompis) Vart kommer du ifrån?
Klasskompis: Piteå.
Jag: Åh, jag tänkte väl det! Jag älskar din dialekt, den är så himla fin. Jag blir helt glad när du pratar!
 
Ja. Det är så jag minglar. Tydligen.
Men hon fortsatte prata med mig efteråt i alla fall.
 
När vi ändå är inne på ämnet: Idag ringde det en försäljare som pratade norrländska. Jag blev jätteglad!!!
Utan tvekan allra finaste, bästa, dialekten!

Olika tappningar av välkomnande

hemnet.se
 
Lägg först märke till bilden.
Lägg sedan märke till texten under bilden.
Lägg så märke till dörrmattan.

Dagens agenda

Idag är jag ledig och därför är dagens agenda:
 
Att söka jobb.
 
Det var allt. Målet är att söka jobb, söka jobb, söka jobb.
Det kommer antagligen att sluta med att jag söker ungefär... ett. Kanske. Förhoppningsvis.

Okej då

 
Jag kanske inte är helt och håller jätte, jätte, farlig...
Men lite farlig är jag! Om du är en köttbulle tillexempel! /Nalle

Saker jag får för mig

Det är väldigt spännande hur mina ögon och min hjärna inte kopplar alls ibland.

 

1. Nollepaketet

Jag lade ju upp en bild på det och fick en kommentar från en läsare om att jag hade skrivit att det var thaisås i paketet. Men, uppmärksammade hon, det står ju faktiskt India på flaskorna... Vilket fick mig att tänka på nästa händelse.

 

2. Dag- och nattcremen

Jag köpte en dag- och en nattcreme en gång. Burkarna såg precis likadana ut förutom att det stod nattcreme på den ena och dagcreme på den andra. Jag använde dem varje dag i kanske en, två, veckor, ibland tog jag fel burk, insåg det för att det stod fel sak på den och bytte. Efter en, två, veckor insåg jag att båda burkarna var nattcreme.

 

3. Meddelandet

I Taizé, där jag och min syster var för några veckor sedan, finns en stor anslagstavla som jag stod och kollade på en dag. Plötsligt fick jag syn på ett meddelande till min syster ”arriving the 4:th of August”. Som ni förstår var ”adresseringen” på engelska. Det visade sig att det var ett meddelande från hennes vän som varit där en vecka tidigare. Så sa hon någonting om att han kom från Stockholm, och då påpekade jag att det var lite konstigt egentligen att han skrev meddelandet på engelska då. Hon bara stirrade lite på mig och påpekade sedan att brevet var på svenska och bara adresseringen på engelska. I mitt minne är meddelandet fortfarande på engelska.


Kurslitteratur

 
Som sagt har min kurslitteratur anlänt! Väldigt tjocka, tunga, böcker på omkring 700 sidor vardera som resulterade i en läsplan på omkring 60 sidor per dag... Förhoppningsvis är den ena boken (den som inte är huvudbok) inte så viktig trots allt!

RAWR!

 
Jag är ett stort och farligt vilddjur! /Nalle

Saker jag ska göra idag

1. Lägga in en lämplig bild i det här blogginlägget (om jag orkar)
2. Städa (förhoppningsvis klart) mitt rum
3. Uppdatera min kassabok
4. Skriva ett CV
5. Skriva ett personligt brev
6. Börja bläddra igenom boken till min första kurs och göra upp en läsplan. (Tenta 3:e oktobober!)
7. Blogga mer
8. Äta mellanmål och kanske titta på ett till avsnitt av Pretty Little Liars (fast det borde jag inte)
9. Tidsinställa inlägg till imorgon när jag kanske inte hinner blogga
 
Det var nog det. Hoppas jag för annars har jag glömt något!

Att ge eller inte ge pengar till tiggare

Igår stod jag vid bussen och väntade på att min pappa skulle komma och hämta mig.

Bakom mig satt en ensam kvinna med en pappersmugg och lite papper framför sig. Hon var helt tyst, sa ingeting, bad mig inte om någonting. Jag gick förbi henne när jag kom och ställde mig och väntade.

 

Men medan jag stod där dök en tanke upp i mitt huvud.

Jag är säker på att hon räknar varje mynt som hon fått i slutet av dagen.

 

Den tanken kanske inte så viktig för de flesta, någonting att skaka av sig. Saken är bara den att jag inte räknar mina mynt.

Saken är bara den att jag inte räknar min mynt.

Jag tycker att det är för jobbigt att hålla koll på dem så om en sedel växlas ner till mynt så försvinner den i min kassabok. Det kanske verkar slarvigt men det är vad som fungerar för mig. Jag har ingen aning om hur många mynt som finns i mi plånbok, men jag är säker på att hon varje kväll räknar sina.

 

Så jag tog fram mi mobil och samtidigt tog jag fram några mynt ur plånboken. Men jag tvekade. Jag har fått lära mig att man inte ska ge pengar till tiggare. Anledningar som att de ofta är med i ligor, att de inte alls är särskilt fattiga, att de kommer använda pengarna till alkohol och att de bara vill att jag ska ta fram min plånbok så att de kan se vart den är och sedan stjäla den.

 

Jag kramade mynten i handen och tvekade, det kanske var en dålig idé.

Då tog en ny tanke form i huvudet. Bara Gud kan döma.

Och jag tänkte att kanske stjäl någon min plånbok nu. Kanske använder hon pengarna till alkohol och fortsätter bryta ned sig själv. Jag tänkte att hon kanske inte alls var så fattig och tvingades fråga mig själv vilken människa som skulle sitta där och tigga om hen verkligen inte behövde det. Inte jag.

Jag tänkte att bara Gud kan döma och oavsett vad som händer efter att jag har gjort det här så gjorde jag det av kärlek till en medmänniska. För att ge mat åt en hungrande och när allt är över så kommer han veta det. Så jag gick de sju stegen bort, böjde mig ned och lade mynten i hennes kopp. Jag hade velat ge dem direkt till henne men det kändes som att det skulle verka konstigt. Men jag ville så gärna visa att jag såg. Att jag såg att hon behövde det här, att jag såg henne. För ibland behöver människor verkligen få bli sedda.

 

Hon tackade mig på ett främmande språk, jag undrar om hon tackade Gud.

Osäker på vad jag skulle göra så gick jag tillbaka igen och fortsätta vänta på min pappa.

 

Efter en stund började jag undra om hon var hungrig. Jag hade redan köpt en kaffe till mig själv den dagen, självklart skulle jag kunna gå och köpa en smörgås åt henne. Bara gå ner till pressbyrån, det var inte så långt. Antagligen behövde hon en smörgås mer än jag behövde kaffe.

Men jag visste inte hur långt det var kvar tills pappa kom och jag ville vara där när han kom. Jag visste inte om jag ens hade några minuter, om jag skulle hinna.

 

Fem minuter senare svängde pappa in framför mig.

När jag satte mig i bilen så nickade kvinnan till mig.

Jag skulle ha frågat henne om hon var hungrig.

 

Det är först när jag skriver det här som jag inser att jag hade ett äpple i väskan.

Hon kunde ha fått det.

Nästa gång.


Schleten

Jag är en människa som blir trött av att börja på ett nytt jobb eller bara vara på ett nytt ställe. Jag blir trött av nya intryck helt enkelt. Så självklart är det inte utan att jag blir lite schleten (sliten) och förvirrad av allt detta nollande, den nya miljön och alla nya människor. Igår till exempel.
 
Igår satt jag på bussen påväg till Göteborg när det gick upp för mig att jag var en timme tidig. Jag satt alltså på bussen en timme tidigare än jag skulle! Självklart missade jag därmed halva min sovmorgon och fördrev tiden med att titta på skor...

N&FA dagen . Nollningen

 
Idag var det N&FA dagen på nollningen. (N&FA är i princip de huvudansvariga för hela nollningen). Målet med dagen var att samla poäng i olika grenar och framförallt att fjäska för N&FArna! De fick allt från stripteases till danser, fotmassage och kärlekssånger! Inte illa! Poängen med fjäskandet var att man då kunde få idolkort av dem som sedan ger extra poäng i tävlingen mellan programmen på skolan.
 
Sedan till grenarna! Vad ni ser på bilderna ovan är bumperball, som går ut på att komma till andra sidan i princip. Tänk lite rugby men bollarna är enorma och runt omkring dig. De flög åt alla håll när de krockade! Andra grenar inkludera att åka badring på såpatäckta presenningar, både stil och sträcka gav poäng, en bytestävling (alla började med ett iphone skal, ett lag kom tillbaka med ett piano... Förra året kom några andra tillbaka med en hyrbil. Helt galet!), samt en tävling som gick ut på att man skulle vara i en stor luftfylld bubbla i vattnet och ta sig en bit ut och sedan tillbaka!
 
 
Nollning är verkligen fantastiskt roligt! Jag vet att det förr kunde handla en del om förnedring etc. men så är det inte alls nu! Alla har jättekul, man lär känna sin klass och ingen behöver göra någonting som de inte vill! Superkul och superhärlig stämning!

Igår . Nollningens skattjakt

 
Igår var det så dags för årets nollnings skattjakt!
 
Skattjakten går ut på att varje klass får olika uppdrag som sedan ska utföras och poängsättas, allt i en tävling mot de andra klasserna på skolan. Exempel på uppdrag är att fotas med någon som heter Glenn och att göra plankan på det underligaste stället. (I knäet på 3 byggarbetare var nog ändå min favorit av våra).
 
Min grupp fick i uppdrag att bygga ett torn av klossar i företaget som är nollningens huvudsponsors lokaler. Vi tyckte att vi gjorde ett alldeles utomordentligt jobb. Sen fick vi veta att vi låg sist. Med 1 cm skillnad. Jobbigt! Å andra sidan fick vi kaffe och bulle där så det var ändå det bästa uppdraget! (Kaffe <3)
 
Efter det åt vi lunch och satt och pratade en stund innan vi fortsatte med att besöka olika föreningar på skolan och göra lite andra uppdrag, men i en större grupp nu. Det var kul, men för att komma till dessa föreningar behövde man gå upp för världens mördartrappor! Jag är inte helt säker på det här, men tror att de var uppe vid  skansen kronan, där det verkligen var jättefin utsikt över Göteborg. Men trapporna!
 
Bilder från Skansen Kronan, Göteborg
Den här bilden på Skansen Kronan används med tillstånd av TripAdvisor
(Bilden och texten är från TripAdvisors hemsida)
 
Här ser ni kanske 1/2 / 2/3 av trappan.
På nedvägen gick jag och pratade med en av mina nya klasskompisar och vi kom till skolan (ungefär 5 min bort) när hon insåg att hon hade glömt sin kavaj uppe på toppen av skansen krona. Så det var bara att gå upp igen. (Jag erkänner - jag gick bara halva trappan, sen väntade jag där). Sedan upptäckte vi: Kavajen var inte där! Jag hoppas att någon från en av föreningsgrupperna tog med den ner och att den dyker upp idag!
 
Efter trappan så var det dags för avslutningen på skattjakten och vi fick ett antal ledtrådar (olika många beroende på hur många poäng laget fått) och sedan rusade alla iväg medan jag fortfarande inte förstod någonting!
 
Juristerna kammade sedan hem segern och hittade skatten som bestod av massvis av godis! Mina ben var helt döda och det var slutet på den dagen.

Sömn

weheartit.com
 
Allra bäst för mig vore att sova 9 timmar per natt. Då är jag riktigt utvilad dagen efter. Men vem har tid att sova nio timmar per natt? Givetvis handlar det om att ta sig tid, men för mig är det väldigt svårt. Jag är en kvällsmänniska som älskar att gå upp tidigt. Så att jag har mer tid innan en aktivitet och inte sover bort hela dagarna.
 
Vanligtvis sover jag snarare 5 timmar än 9. Ett tag. Sen blir jag för trött för allt och börjar sova på eftermiddagarna. Sen kan jag vara uppe ännu längre. Ja ni förstår, en ond cirkel. Men något av det viktigaste för ens psykiska och fysiska välbefinnande är att sova tillräckligt mycket så jag ska försöka bli bättre på det här nu!

Tekniskt strul

Blogg.se har verkligen inte fungerat för mig idag så har inte kunnat uppdatera någonting. Är i alla fall hemma nu, men helt slut så återkommer! Hoppas att ni har haft en fin dag!

Kvällsfilm

weheartit.com
 
Hachiko. En av mina favoritfilmer någonsin. En film jag nästan aldrig ser. Jag gråter så av den, av den fullkomligt ovillkorliga kärleken, av hur samma kärlek aldrig försvinner. Av väntan. Åh. Jag börjar nästan gråta av att tänka på den. Och någonstans påminner den mig om hur min hund alltid satt och väntade på mig i fönstret vid trappan när jag kom hem från skolan i gymnasiet. Nu kommer jag hem så olika tider att han inte väntar där längre, men varje gång jag kommer är han lika galen av lycka.
 
Se Hachiko. Men var förberedd på sorg.

Ireland

weheartit.com
 
Det är mycket på gång nu, mycket nytt, mycket nervöst. Många frågor. Och jag älskar det, jag är supertaggad. Men samtidigt behöver jag koppla bort allt en stund ibland, och då drömmer jag mig till Irland.

Nollningspaketet

 
 
För att vara med på Handelshögskolans Nollning behöver man först köpa ett Nollningspaket. (Priset för det uppvägs dock definitivt av alla rabatter och saker du får när du köper det). Då får man ett band som visar att man är med (övre bilden. Om ni undrar vem som massakerat min hand så var det först en mygga och sedan jag själv som kliade upp myggbettet) och en T-shirt som jag glömde ha med på bilden.
 
Sen får man också lite roliga saker som kan vara bra när man är nybliven student! Datorväska, kartor, "reflex lampor", penna (mycket viktigt. Det är en sådan med bläck i olika färger i samma penna dessutom! Såna hade alla när jag var yngre, värsta nostalgin haha), thaisås (mycket intressant), rabatthäfte och lite extra studentinformation! Och studentkårens bok Firom också. (Jag tror alltså att det är studentkårens bok. Jag vet lika lite som ni).
 
Är jättetaggad på att börja skolan nu!

Morgontid

wehweartit.com
(Det är bara det att jag inte kan springa just nu)
 
Jag älskar att ha evigheter på mig att göra allting på morgonen.
Problemet är bara när jag ska iväg någonstans tidigt, då brukar jag gå upp ännu tidigare för att få mer tid på morgonen så att det inte känns lika tidigt. Ja, ni förstår. Problemet är bara att det här med att "sova så länge som bara möjligt" krockar lite med det vilket leder till att jag sover för lite - bara för att jag vill gå upp tidigt!
 
Imorse hade jag fått för mig att jag skulle gå upp vid sex och åka och träna (!) innan jag ska hem till en vän vid 11. Det är ju bara det att jag har skadat mitt knä så att jag ibland funderar på hur jag ska klara att gå 100 meter. Det är inte läge att träna. Är det bara jag som är sådan? Superambitiös på kvällen/natten, och sen på morgonen känner man bara "nja..."

Favoritfrukosten till kvällsmat

 
Min favoritfrukostmat fanns inte hemma imorse, men till min stora lycka får den bli kvällsmat istället. Turkisk Youghurt, Fruktmüsli och Vaniljte! (Teet brukar dock på morgonen vara kaffe).

Ikväll i kombination med ännu ett nytt avsnitt av Pretty Little Liars. Till min glädje är jag ännu bara på första säsongen, varför jag har massor av avsnitt framför mig! :)
 
Förresten! Insåg precis något väldigt jobbigt med det här med att vara bloggare och hålla på och fota sitt te och kaffe och saker. Det hinner ju bli kallt! Inte bra!

Årets tema

weheartit.com
 
Inskrivningen på programmet och i kåren är klar och jag vilar upp mig inför imorgon då nollningen börjar på allvar. Årets tema är "Cops" (TV-programmet) och jag har ingen aning om vad jag ska göra med det! Har ni några förslag?

Som tur var så var det lätt att hitta till skolan på morgonen, men fick reda på att pendlingstiden kommer att bli längre än jag har hoppats (ugefär 1 h 40 min - 2 h enkel väg) så letar nu ännu mer aktivt efter en lägenhet i Göteborg.
 
Uppropet var drop-in och mellan 9 och 12 och jag bestämde mig för att det var lite väl ambitiöst att vara där vid nio så jag kom tio över. Och var klar vid en stund efter elva. Ambition är med andra ord något att satsa på i framtiden! Å andra sidan träffade jag flera klasskompisar i kön att prata med och de var jättetrevliga, så fick verkligen en bra känsla för framtiden.

Väntan

Sitter på stationen.och väntar på min buss till skolan, dags för upprop!

Städning

 
Det har hänt något helt otroligt. Jag fastnade i att städa.
Det krävs kanske en förklaring till det otroliga i det, jag är en persom som verkligen älskar när det är ordning och reda, men som brukar tycka att det är fruktansvärt tråkigt att städa. Och så idag städade jag plötsligt i nästan tre timmar och började sortera mina skåp. Det har inte hänt på ett år. Jag är djupt fascinerad.
 
Medan jag städade lyssnade jag också på John Mayes Battle Studies. Perfekt bakgrundsmusik medan man gör någonting annat och börjar gilla vissa av låtarna mer och mer ju fler gånger jag hör dem!

Det sista

 
Det här måste vara mitt sista inlägg om att jag äter popcorn, dricker te och tittar på Pretty Little Liars. Mest för att jag måste göra något annat snart. Det här får vara sista avsnittet (Säsong 1, episode 7). Dags att städa, lägga fram kläder till imorgon och framförallt - söka jobb!

Regn

weheartit.com
 
Det regnar utanför fönstret och det är underbart. Älskar ljudet. Jag tittar fortfarande på Pretty Little Liars. Jag är fast. Det här var en dålig idé haha. Dags för att kompletera med popcorn!

Erkännande

cambio.com
 
Igår, ungefär tre år efter alla andra, började jag slutligen tittat på Pretty Litte Liars. So far so good måste ja säga, och ska se det tredje avsnittet medan jag äter frukost nu.
 

Trepersonersshack

 
Jag har hört vissa lovande rykten om att min pappa vill ha familjekväll och spela spel. Saken är bara att det bara är jag och min bror hemma. Detta skulle i konsekvens kunna leda till två saker:
 
1. Om min bror inte vill vara med och spela så kan jag och pappa spela shack.
2. Ett ambitiöst försök att övertala min bror till att vara med och spela trepersonersshack!
 
Det kan dock leda till att vi spelar monopol också, vilket också är roligt, men har inte spelat shack på hela sommaren nu! Haha, ja, jag älskar shack även om jag oftast förlorar. När jag gick på folkhögskola så spelade vi shack konstant i ungefär två veckor i slutet av terminen och det var underbart. The good old days.

Lägenhet

hemnet.se
 
Åh, jag hittade en så enormt fin lägenhet på hemnet idag, bara 20 - 25 min från skolan. Men en måndaskostnad på nästan 5000 kr är alldeles för mycket för mig, jag får helt enkelt fortsätta spara och tänka på att det kommer att komma fler alldeles enormt fina lägenheter i framtiden.

Bloglovin

 
 
Jag förstår mig verkligen inte på bloglovin eller hur man lägger till sina egna bloggar. Tydligen har jag i alla fall någon gång registrerat bloggen där, och har, döm min förvåning 3 följare!
 
Så välkommna att följa!
Och stort tack till er som redan gör det! <3

Att söka jobb

 
Just nu sysselsätter jag mig lite med att leta efter jobb. Jag har inte riktigt kommit så långt till att faktiskt söka jobben än, men ska antagligen försöka sätta igång med det ieftermiddag.
 
För mig skulle det betyda mycket att ha ett extrajobb vid sidan om studierna eftersom ekonomi, och att ha en bra sådan, är väldigt viktigt för mig. Främst för att jag ska kunna spara så mycket som möjligt och åka på de resor jag drömmer om.
 
Samtidigt måste studierna komma i första hand, och jobbet får inte ta allt för mycket tid och kraft. Det är en svår balansgång.

Morgon

weheartit.com
 
Frukost måste vara en av mina favoritmåltider - förutsatt att jag har mycket tid på mig. Att sitta i en evighet och äta frukost och göra ingenting är något av det bästa jag vet!

Som jag har längtat

weheartit.com
 
Åh! Snart är det hösten igen, snart ändras trädens färger och man kan krypa ned med tjocka strumpor och varmt te och höra regnet mot fönsterrutorna. Eller se solen mellan bladen, eller ha mysiga filmkvällar och åh, åh, åh! Som jag har längtat!
 
Jag älskar verkligen hösten, och känslan av allt nytt och hur julen kommer närmare och åh! Blir så lycklig av tanken!
 
Nu ska jag koka te, sätta mig på altanen med min tjockaste filt och titta i den nya IKEA katalogen. Och drömma. Drömma om höst och nya äventyr. Åh! <3

Drömmars pris

För mig har det alltid vara mycket lättare att motivera mitt sparande om det är inför någonting som jag verkligen, verkligen, vill ha eller göra. Då är det lättare att prioritera, om man blickar längre framåt efter vad man kan komma att få istället för det man måste välja bort för stunden.
 
Just nu har jag 3 stora mål / 3 drömmar att spara till (även om 1 åt gången vore lättare).
 
 
1. Egen lägenhet
Det börjar verkligen kännas som att det är dags att flytta hemifrån, särskilt efter att få ha testat på det genom att bo på folkhögskola i ett halvår och när jag kommer behöva pendla 3 timmar / dag tur och retur till skolan i höst.
 
2. Irland
Den här posten är fortfarande lite vag måste erkännas. Den hade lika gärna kunnat heta Hösten 2015, men Irland leder som sagt idag och det kändes roligare att skriva. Hösten 2015 vill jag alltså hemskt gärna plugga utomlands en termin och till det behövs besparingar.
 
3. London
Just nu är det en dröm/plan att försöka hitta en praktikplats i London under ett år 2016/2017. Då har jag läst min "Bachelor Degree" och kan enkelt ta ett år ledigt från studierna innan jag påbörjar min masters. Praktik inom ekonomi i London under den tiden vore fantastiskt!
 
Det finns med andra ord mycket att spara till och drömma om! Får hoppas på att jag hinner med / orkar med / hittar ett jobb lite längre fram när studierna har kommit igång ordentligt så att jag får en extra inkomst!

Kurslitteratur

 
Nu har jag beställt kurslitteratur för mina två första kurser och allt börjar kännas mer och mer på riktigt nu! Jättespännande! Och som tur är var litteraturen inte riktigt lika dyr som jag befarat.
 
Jag beställde min litteratur hos Adlibris som har ett bra erbjudande om att köpa böckerna nu och betala 31 Oktober, något jag vanligen inte skulle rekommendera, men studierna börjar ju den 2 September och CSN kommer inte förrän efter att kursen startat så det är lite ett moment 22. Personligen valde jag att använda sparade pengar, men alla har inte den möjligheten.
 
I övrigt kan jag också rekommendera kurslitteratur.se där man kan hitta sina böcker billigare. Jag har själv inte haft möjlighet att använda sidan, men min syster har gjort det utan några som helst problem.

I wont stop till my name's in light

 
 
På tal om människor som jag imponeras av. Det är verkligen de människor som jobbar hårt för det de vill ha, oavsett om det är ett jobb, ett hus, en vältränad kropp eller vad som helst.
 
Det är därför jag älskar den här låten. Därför att den handlar om att jobba stenhårt för det du vill uppnå.

Förebilder

Bilder från Tess Montgomerys blogg tessm.se
 
 Jag tror att det är väldigt viktigt att ha förebilder i livet, någon att se upp till och finna inspiration i.
 
Min största förbild just nu är antagligen Tess Montgomery, därför att hon verkligen är en riktigt affärskvinna som får saker att hända. Jag tror att jag läste ett citat på hennes blogg en gång som löd ungefär "lycka kommer inte till den som väntar, det kommer till den som sätter igång och jobbar för det".
 
Hon är verkligen någon som jobbat sig upp i livet, från att flytta till London med bara några resväskor till att köpa hus, förlova sig och ha sitt drömjobb som modell. Hon tänker också igenom allt så bra och har så himla vettiga åsikter!
 
En förebild helt enkelt.

Taizé

 
 
Det är bara dagar sedan jag kom hem ifrån Frankrike nu, och måste säga att det var otroligt vackert! Vanligtvis när jag tänkte på Frankrike är det Paris och andra städer som dyker upp, och även om jag någonstans visste att det fanns vacker natur där så tog det på något sätt ändå lite andan ur mig!

Min stuga i skogen

weheartit.com
 
En dröm som jag burit på i några månader nu är den om en alldeles egen stuga mitt ute i skogen. Helt en timmerstuga någonstans som knappt går att hitta, där man inte ens kan köra bil hela vägen fram och är innesluten i skogens ljud. Jag fylls av lugn bara av att föreställa mig den.
 
Även om det kommer att vara väldigt opraktiskt när jag ska flytta in / bygga den om det inte finns en väg som går hela vägen fram. Jag kanske får låta vägen växa igen till en snårig stig med åren istället.

Fem främmande fakta om Elizabeth

 
1. Ibland är jag väldigt lättdistraherad. Som när jag i förggår målade naglarna på ena handen och sedan kom på något annat att göra och gick därifrån. Jag har fortfarande bara målat naglarna på ena handen. Det var en spännande upptäckt när jag var i affären igår.
 
2. Ett av mina absoluta favoritprogram är Lyxfällan (även om kärleken svalnat lite nu). Trots att det händer samma sak i varje avsnitt.
 
3. Jag försöker läsa Bibeln varje morgon (helst något av breven) eftersom jag tycker att det oftast ger en bra inställning till hur man ska möta andra människor under dagen.
 
4. Jag är väldigt lat men tror ändå att jag kan åstadkomma precis vad jag vill bara jag vill och försöker tillräckligt mycket.
 
5. Mina favoritländer är Sverige och Canada och ibland känner jag en längtan i hela min kropp efter att åka till Canada. Nästan som när man längtar efter någon som man är kär i.

Dagdrömmeri

 
När jag inte har någonting särskilt för mig, eller sitter med mitt förmiddagste och ser ut genom fönstret, så brukar jag roa mig med dagdrömmerier.
 
Just nu drömmer jag om vart jag ska spendera min femte termin, (Hösten 2015) som är den termin som är bäst lämpad för utlandsstudier, om jag får välja helt själv. Canada, Storbritannien, Irland, Ryssland och Island är favoriterna just nu, med Irland som gårdagens favorit!
 
Sedan drömmer jag också ibland om vad jag skulle göra om jag tar ett års uppehåll i mina studier efter mitt tredje år. Att praktisera någonstans i London under ett år hade verkligen inte varit helt fel!

Kassabok

 
Det börjar nu bli hög tid för mig att bli student, med alla ekonomiska val och svårigheter det kan medföra! Därför tyckte jag verkligen att det var hög tid att få bättre ordning på min ekonomi och valde därmed ut en av mina finaste anteckningsböcker (jag har en förkärlek för att köpa fina anteckningsböcker som jag sedan inte vet vad jag ska skriva i) och tillsatte den  som kassabok.
 
Det är verkligen ett av mina första och mest grundläggande tips för att få ordning på ekonomin, för kassabok! Det kanske låter jobbigt att skriva ned varje liten sak som kostar pengar, men i det långa loppet är det verkligen värt det och du kan se precis vart alla pengar tar vägen!

RSS 2.0